Nude körömlakkot tartó, manikűrözött kezek

Ez az 5 körömtrend uralja majd 2023-at

A szépségtrend előrejelzések szerint az új évben a körmök lesznek a főszerepben, de nem úgy, ahogy gondolnánk. 2023-ban az ápolásra és a körmök hidratálására figyelünk majd, így annak sem kell megijednie, aki nincs otthon az extrém kinézetű manikűrök világában. Íme, a várható trendek.

1. Ultrahidratált körmök

Az ultrahidratált és természetes manikűrözött megjelenés már 2022-ben is velünk volt, de 2023-ban is folytatódni fog. Az egészséges körmök fenntartását és a körmök ápolását különböző kezelésekkel lehet elérni, mind a szalonokban, mind otthon.

Rengeteg köröm- és kézszérum, valamint olaj, gazdag krém közül válogathatunk, és mivel a „körömágybőr olaj előnyei” kifejezésre az elmúlt három hónapban rengetegen kerestek rá a Google-on, valószínűleg továbbra is nagy népszerűségnek fog örvendeni.

2. Opálos lakk

Az őrült mázas fánkszínű körömtrend nyomán az opálos lakkok 2023-ig követni fognak minket, amíg be nem telünk a csillogással, mondja Zahra Beedassy kreatív körömszakértő és az amerikai Plaster szalon alapítója.

A különbség e trendek között finom, de gyönyörű. Akárcsak a drágakőnél, az opálosnál is tejfehérebb az alap, amely a színek spektrumában csillog attól függően, hogy milyen fény éri.

3. Minimalizmus és tisztaság

Idén a minimalizmus mellett egy kis körömművészet is keveredik majd a népszerű trenddel. A bőrápolás világa átveszi az uralmat, és az emberek most jobban odafigyelnek magukra, mint valaha. Az úgynevezett clean-girl esztétika jegyében a minimalista, rövid, ápolt körmök továbbra is hódítani fognak.

Ennél a trendnél a nail art gyakran nagyon apró díszítések, fordított francia manikűr vagy apró aranypelyhek formájában jelenik meg.

4. Optikai illúzió 

Bár ez a trend már egy ideje pezseg, 2023-ban robbanni fog, mivel egyre több szalon kínálatában megtalálható lesz ez a dizájn, mely lényegében az ombrét és a francia manikűrt ötvözi.

5. Réteges textúrák

Akár aranyfóliákat, drágaköveket, matricákat vagy építő zselékkel létrehozott mintákat használunk, a textúrázott körmök nagyon fognak menni az új évben. Ez a dizájn elkészíthető otthon és szalonban is.